Ферменти для м'ясного виробництва
🍗🍖На сьогоднішній день застосування ферментних препаратів активно розвивається в технології виробництва м'ясних продуктів і напівфабрикатів для поліпшення консистенції м'яса, стабілізації його структури і кольору, набуття специфічних властивостей в процесі технологічної обробки.
💠Наприклад, фермент Протеаза успішно застосовується для вирішення наступних завдань:
☑️ Підвищення сортності м'яса з 15% до 40% і отримання гідролізатів більш високої якості.
☑️ Прискорення теплової обробки за рахунок прискорення розпушення м'яса, що значно скорочує час процесу і енерговитрати на обробку.
☑️ Зменшення втрат ваги м'ясної продукції при тепловій обробці.
☑️ Виробництво консерв, де необхідно м'якшення і прискорене дозрівання.
☑️ Утримання вологи в м'ясі.
☑️ Виробництво м'ясних приправ, паст, соусів.
☑️ Підвищення сортності м'яса з 15% до 40% і отримання гідролізатів більш високої якості.
☑️ Прискорення теплової обробки за рахунок прискорення розпушення м'яса, що значно скорочує час процесу і енерговитрати на обробку.
☑️ Зменшення втрат ваги м'ясної продукції при тепловій обробці.
☑️ Виробництво консерв, де необхідно м'якшення і прискорене дозрівання.
☑️ Утримання вологи в м'ясі.
☑️ Виробництво м'ясних приправ, паст, соусів.